Einde zangseizoen en afscheid van Marijke

Na nog een fantastisch optreden in Medemblik en een zeer gezellig slotavond ( foto’s in fotoboek) sluiten wij het zangseizoen voor de zomervakantie af met heftig nieuws.

Marijke, onze dirigente die na het overlijden van Jos in december 2014 het stokje had overgenomen, heeft helaas moeten besluiten dat ze moet stoppen met Streekersmart. Haar gezondheid vereist dat ze het rustiger aan moet doen.

Het nieuws komt voor Streekersmart niet geheel onverwachts en we vinden het voor Marijke ook het meest vervelend maar het feit dat we weer op zoek moeten gaan naar iemand die het koor gaat begeleiden is natuurlijk behoorlijk heftig.  We zijn met Marijke net op een punt belandt waarop het heel goed gaat met Streekersmart. De keuze om meer voor het meerstemmige Nederlandstalige genre te gaan begon zijn vruchten af te werpen.

We horen regelmatig dat we ons onderscheiden door de liedjeskeuze en de mooie arrangementen van zowel nieuwe nummers van Marijke maar ook nog de bestaande van Jos.

We bedanken Marijke dan ook voor een zeer leerzame, gezellige, muzikale en fijne tijd die we samen hebben gehad.

Uiteraard gaat het bestuur op zoek naar een geschikte kandidaat vandaar onderstaande vacature;

We zoeken een muzikale begeleider die de uitdaging met ons enthousiaste koor aan wil gaan. We zingen nog steeds smartlappen, maar tegenwoordig richten we ons op een veel breder genre bij voorkeur drie-stemmige Nederlandse muziek. Dit geeft ons de mogelijkheid om vele soorten liedjes te vertolken.
Gezelligheid staat bij ons voorop maar we willen ons ook graag muzikaal ontwikkelen.
Wie durft deze uitdaging met ons aan?

Ons koor oefent twee keer per maand op de oneven weken in de Kloet op donderdagavond van 19.45-21.45 uur en we worden begeleidt door twee gitaristen. Albert Hoogland en Bart Lorenzo.
We treden ongeveer 4-6 keer per jaar op.
Onze gitaristen kunnen ons prima begeleiden maar om een meerstemmig koor aan te sturen is iemand nodig met verstand van zaken en een zekere passie. We zingen altijd met live-begeleiding.

Ben jij degene die dit aanspreekt en heb je tijd en energie om in ons koor te investeren, dan zijn we op zoek naar jou.

We zoeken ook naar stabiliteit voor het koor dus zoeken we iemand voor een langer termijn en niet om ons tijdelijk te ondersteunen.

Reacties graag naar gerda@streekersmart.nl