Festival 12 maart 2017

Ons eerste lustrum van het Festival.

Zie alle informatie op de poster en bekijk alvas ons programmaboekje.

Cor Hagens heeft beide ontworpen en we zijn er heel trots op.

Programmaboekje

 

 

 

 

 
 

groeten_van_Jos_jan_2017_65[1]DSC_4145[1]

Fimpje gemaakt door Bert Pfeiffer voor “WEEFF” klik hier

GROOTEBROEK – Vijf koren die een eerbetoon brengen aan Jos Weel, markant West-Friese musicus die met zijn Los Onderdikos aan de wieg stond van dialectrock van eigen bodem, docent was en voor vijf regiokoren stond.

“Natuurlijk missen we Jos en denken we nog vaak aan hem”, legt voorzitter Gonny de Winter van het Hazeskoor uit, “maar met Mark de Waal staan we weer hartstikke goed op de rails.”

En zo is het de andere koren ook vergaan. Het bleek niet gemakkelijk een op handen gedragen koorleider te vervangen. Maar dat het mogelijk is bleek zondagmiddag in het volle buurthuis “De Stek” in Grootebroek.

Tussen de kooroptredens door ook een moment voor Jos’ kinderen die samen met een liedje acte de presence gaven. Ook voor hen een bijzonder moment om te zien hoe de koren de erfenis van hun vader levend houden.

Aan- en rond de bar van De Stek worden herinneringen aan Jos gedeeld. En hoor je mensen liedjes neuriën. ‘Bloemkôôltoid’ bijvoorbeeld. Of ‘Onderdoik’, het liedje waarmee de koren straks gezamenlijk gaan afsluiten.

Deelnemers: het Hazeskoor Oosterleek, Schalmsmart, Streekersmart, Reigersmart en The Glory Singers. Met een swingend besluit door The Travelling Stars in de lounge. De groetjes Jos, tot volgend jaar maar weer.