Streekersmart

info heading

info content

STREEKERSMART, een smartlappenkoor dat inmiddels de kinderschoenen ruimschoots is ontgroeid. We bestaan februari 2011 al 10 jaar en nog heel veel leden stammen van het allereerste uur. Dat zegt heel veel over de trouw en saamhorigheid binnen het koor. Ook onze repetitie-lokatie is nu Resto de Kloet in Grootebroek waar we altijd gastvrij ontvangen worden door Jan Vader en daarvoor Bar Bistro “De Buren” aan de Haven van Bovenkarspel.

Indertijd opgezet door drie Stede Broecse dames die het wel zagen zitten om zelf een koor op te starten. En ze hebben dit dan ook met verve gedaan. Binnen afzienbare tijd was er sprake van een ledenstop. En nog steeds beschikt Streekersmart over een respectabel ledenbestand van zo’n 65 enthousiaste leden.
In de loop der jaren is onze muziekkeuze wel wat aangepast, zo zingen we nu ook de meer moderne smartlappen zoals, “Blauw” van The Scène,” Stil in mij” van De Dijk en zelfs “Vaarwel Verleden” van Nick en Simon. Ook enkele uit het Engels/Amerikaans vertaalde tranentrekkers zoals “de straat” (Streets of London) en “Eenzaam in de mist” (Crying in the rain) hebben een vast plekje veroverd in ons repertoire en in ons hart, maar de vraag naar echte oude smartlappen blijft, dus blijven we ook dit genre vernieuwen en hebben onlangs bijvoorbeeld “stilte in de storm ” van Jan Smit toegevoegd. We denken u een evenwichtig aanbod voor te kunnen zetten. .
In de loop der jaren heeft Streekersmart wel een aantal hele mooie optredens in haar CV op kunnen tekenen. Zo waren er bijvoorbeeld optredens in Vredenburg in Utrecht en ook in Paradiso Amsterdam mochten wij meerdere keren ons visitekaartje afgeven. Een derde prijs viel ons ten deel tijdens de Hoornse Bokaal 2009. Het topoptreden voor zo’n zevenduizend mensen bij “het Spektakel op het Plein” in Bovenkarspel is wel heel uitzonderlijk geweest. Dit optreden, samen met Harry Slinger van Drukwerk, staat in ons geheugen gegrift en was dan ook fantastisch om mee te mogen maken. De foto’s zijn te bewonderen op deze site. Als resultaat van dit optreden zingen we nu ook een “Drukwerk-medley”. Verschillende liedjes van Harry Slinger, door onze dirigent, Jos Weel, waar we héél trots op zijn, aan elkaar geregen tot een medley. .
Ook treden we regelmatig met gastkoren op in “Het Streekhof” en ook in “Het Streekbos” zijn wij op de Water-recreatiedag al meerdere malen te beluisteren geweest. Het is teveel om op te noemen, dus als u agenda in de gaten houdt weet precies waar we te beluisteren zijn. U bent van harte welkom. Wilt u een repetitie meemaken? Dat kan, maar weet wel wat u doet want u wilt niet meer weg. .

Kortom, Streekersmart is een koor dat de tand des tijds niet lijkt te voelen en van plan nog jaren letterlijk en figuurlijk “harmonieus” door te gaan. .